BATMAN / KOZLUK - Samanyolu İlkokulu

Mrt

Sağlıklı ve mutlu yaşam için önemli olan meyveleri öğrencilerimizle beraber sıkarak meyve suyu yaptık.  Samanyolu İlkokulu ve Ortaokulu olarak bu güzel etkinliğimize destek olan tüm öğrenci ve velilerimize ve etkinliği gerçekleştiren Beden Eğitimi Öğretmenimiz İbrahim YARAY'a teşekkür ederiz.

Mrt

Deprem afetinden zarar gören yurttaşlarımıza destek amaçlı olarak, Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün  izni ile okulumuz öğrenci ve velileri tarafından kermes düzenlendi. Kermes sonrası elde edilen gelir, afetzedelerin yararına kullanılmak üzere okul müdürümüz Hasan BEYAZIT tarafından depremzedelere gönderildi.

Ara

Sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında okulumuzu ziyaret eden Kamışlı Hayrettin Konak Ortaokulu öğrencileri ile öğrencilerimiz futbol ve satrançta oyunlar oynadılar. Bilişim Teknolojleri Laboratuvarımızda etkinlikler yaptılar ve kütüphanemizi gezdiler.

Kamışlı Hayrettin Konak Ortaokulu öğrencilerine  ve öğretmenlerine bu güzel ziyaret için teşekkür ederiz.

Ara

Münazara, bir konuda karşıt görüşleri savunan takımların fikirlerini anlattıkları bir sohbet ve tartışma platformudur.

Samanyolu Ortaokulu olarak münazara etkinliğimizi 7. sınıflar arasında gerçekleştirdik.

Etkinlik sırasında öğrenciler münazara kurallarına uygun bir şekilde söz alarak konuşmalarını yaptılar. İlk turda her takımın üyeleri kendilerine verilen süreyi uygun bir şekilde kullanarak tezlerini anlattılar. İkinci turda takımlar karşı tarafın tezlerini çürütmeye ve kendi tezlerini ikna ettirmeye çalıştılar.

Münazara sonunda öğretmenler arasından seçilen jüri üyeleri, puanlama kriterlerine göre puanlarını verdiler. Münazara sonunda A grubu( şehir hayatı) münazarayı kazandı.

Konu: Köy hayatı mı, şehir hayatı mı daha güzeldir?

Ara

Samanyolu İlkokulu ve Ortaokulu olarak öğrencilerimize daha iyi eğitim verebilmek amacıyla "Okul Temelli Mesleki Gelişim Programı" kapsamında okulumuzda "Zeka Oyunları Eğitimi" tüm öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Nis

Okulumuzda okul-aile işbirliği çerçevesinde öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin desteği ve katılımıyla "Kermes" etkinliği düzenledik. Güzel anılar biriktirdiğimiz, hoşça vakit geçirdiğimiz, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirve yaptığı bu etkinliğimize katılım gösteren herkese teşekkür eder kermesin düzenlenmesinde emek harcayan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize şükranlarımızı sunarız.

Nis

Samanyolu İlkokulu ve Ortaokulu olarak TÜBİTAK Bilim Fuarımızı büyük bir heyecanla gerçekleştirdik. Projelerimizin sergilendiği stantları misafirlerimiz gezdi ve öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Serginin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda   bulunuldu.

Samanyolu ailesi olarak TÜBİTAK Fuarımıza katılan Sayın Kaymakamımız Eyyüp GÜNGÖR ve Milli Eğitim Şube Müdürümüz Yunus DEMİR'e, değerli velilerimize ve misafirlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve idarecilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Ara

Samanyolu İlkokulu ailesi olarak kitap okumanın, öğrencilerimizin öğrenme yeteneklerini,okuma ve anlama becerilerini, kendilerini ifade etme becerilerini ve kelime hazinelerini arttıracağını bildiğimiz için her gün bir ders saati okul olarak kitap okuyoruz. Samanyolu İlkokulu olarak amacımız geleceğimiz için özgüven sahibi, daha güçlü ve başarılı çocuklar yetiştirmektir.

Ara

Samanyolu İlkokulu ailesi olarak öğrencilerimiz ile birlikte soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak sıcacık bir etkinlik olan yaptığımız  çorbayı  içmenin mutluluğunu yaşadık.

Kas

İslam ümmeti olarak bizler her yıl Hicri 12 Rebiulevvel gününde Mevlid kandili adı altında sevgili peygamberimiz son peygamber Hz.Muhammed (sav)'in dunyaya gelişini mübarek kilariz. Bu yıl da Resul-i Zişan efendimiz Hz Muhammed (sav) ' in dünyaya gelişinin 1450. sene-i devriyesini kutladık. Okulumuz öğretmenler ve öğrencileri tarafından bu kutlu gün ilahiler ve  yuzbinlerce salavat getirilerek  karşılandı. Bu mutlu günümüzde öğrencilerimize döner ve tatlı dağıtarak programımızı bitirdik.

Kas

Yaparak yaşayarak öğrenme kapsamında etkinliklere devam ediyoruz. Bu kapsamda okulumuz 2-A sınıfı öğrencileri turşu yapma etkinliği gerçekleştirdi.
Afiyetle yiyeceğiniz günleri sabırsizlıkla bekliyoruz.